Schaduw

Liefste

De strijd is gestreden. Je hebt je uiterste best gedaan. Gevoelens en gedachten zijn zo krachtig, zo aanwezig en zo moeilijk het zwijgen op te leggen. Gedachten en gevoelens zijn als een schaduw. Soms, als de zon hoog zit, is je schaduw klein. Maar als de zon laag zit, en de duisternis valt over de dag, dan groeit de schaduw. Iedere dag is het aftellen naar het moment waarop de zon hoog zit. Iedere dag is het vechten tegen iets wat nooit helemaal weg kan zijn. Je wordt gevolgd, ook al wil je dit zelf niet. Als de zon er niet is, zorgt de maan voor het licht. Dag in, dag uit, je schaduw blijft.

Je zoekt manieren om uit de schaduw te komen. Je zoekt het licht op van je vrienden en familie, je probeert je schaduw te verstoppen of hem niet te zien. Soms denk je dat je schaduw weg is, je voelt je vrij. Maar hoe je ook draait, hoe je ook loopt of stapt, de schaduw blijft je volgen.

De strijd die je voert, is iets tussen jezelf en je schaduw. Je probeert te aanvaarden dat de schaduw een deel is van je leven. Je probeert de schaduw een plaats te geven, maar soms lijkt de schaduw zo groot en eng. Je schaduw lijkt op jezelf, maar is eigenlijk maar een afspiegeling van wat je werkelijk bent. Het is een donker, uitgetrokken, overdreven groot en een omslachtig silhouet.

Een schaduw heeft iedereen. Ik weet wat het is om een schaduw te hebben. Ik weet wat het is, als je plots enkel maar je schaduw ziet. Je ziet de zon niet meer, je hoort de vogels niet meer fluiten, je bent alleen. Jij en de schaduw.

Je gevecht tegen je schaduw was een eenzame strijd. De moed die je getoond hebt om toch te blijven vechten is groot. De moed die je getoond hebt om je schaduw overal mee te nemen is groot. Maar de strijd is gestreden. De schaduw is verdwenen, maar jij ook. De schaduw heeft je opgeslokt en meegenomen in de duisternis. Het doet me pijn. Wist ik maar dat je aan het vechten was. Wist ik maar dat je strijd, een harde eenzame strijd was. Wist ik maar dat je hulp nodig had. Wist ik maar…

Ik hoop dat je de rust gevonden hebt die je zocht. Ik hoop dat ik ooit iets heb gedaan wat je heeft geholpen. Ik hoop dat je weet dat je gemist wordt.

Het is verdomd moeilijk om ons gewonnen te geven in een strijd die we niet gestreden hebben. Het is verdomd moeilijk om je los te laten.

Ik ga je missen H.